ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 9 » 1 квітня-Міжнародний день зустрічі птахів
12:01
1 квітня-Міжнародний день зустрічі птахів

            Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково наголошується саме в квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів. День птахів – це не лише річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. Вперше цей день, як масове дитяче свято, став проводитися в Сполучених Штатах Америки. Організатором виступив педагог з містечка штату Пенсільванія. Незабаром його підтримала одна з популярних газет «Пітсбургська телеграфна хроніка», що почала популяризацію Дня птахів.

              Вихованці Шепетівського міського ЦЕНТУМ також не оминули увогою це свято. В рамках Всеукраїнської акції "День зустрічі птахів", що проводиться Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді з метою актуалізації уваги до сучасних проблем прибаблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів, вихованці гуртка "Юні оргнітологи"  провели   просвітницьку роботу серед населення з метою розповсюдження інформації про рідкісних і зникаючих птахів м. Шепетівка, їх охорону, шляхи покращення умов існування птахів Шепетівщини. Також діти  складали вірші про птахів та декламували в ході просвітницької роботи,  намалювли малюнки та підготували листівки. А найголовніше - діти разом із батьками та керівником гуртка виготовляли та розвішували будиночки для птахів. адже це дуже важливо для пернатих, які повертаючись додому часто не мають де оселитися через вирубування в лісах та парках дуплястиз дерев.

        Людська діяльність завдає значної загрози птахам. Високі споруди, такі як лінії електропередачі, вітряки, освітлені вночі споруди, маяки, хмарочоси, великі пам'ятники і телевізійні вежі є причиною додаткової загрози для певних видів.

         Учасники  акції сподіваються, що жителі міста не залишаться байдужими до проблем збереження різноманітності птахів, свідомо сприятимуть збереженню і відновленню пташиних популяцій, що буде внеском у збереження біорізноманіття на Землі.

Переглядів: 891 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar