ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 7 » Юннати Шепетівського міського ЦЕНТУМ-учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток»
15:37
Юннати Шепетівського міського ЦЕНТУМ-учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток»

       

       З метою посилення патріотичного виховання учнівської молоді та активізації засобів системи національно-патріотичного виховання Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді ініційовано  проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток». До участі у грі долучились і юннати Шепетівського  міського ЦЕНТУМ. Педагогами закладу  організовано  і проведено ряд виховних заходів еколого-партріотичного спрямування.

       Так, в музеї  народних промислів України відбувся захід «Обереги моєї оселі». Мета заходу: ознайомити вихованців з культурою побуту українців; виховувати повагу до народних звичаїв, традицій, національних цінностей; формувати національну свідомість, любов до рідної землі, родини, свого народу; формувати кращі риси української ментальності: працелюбність, глибокий зв'язок з природою.

       Під    час заходу діти ознайомились з особливостями побуту українців їх звичаями та традиціями. На завершеня вихованці власноруч виготовили обереги «Нерозлучники». Цей хатній оберіг українці виготовляли на знак злагоди та розуміння в родині.

       Ще один захід, покликаний формувати екологічну та національну свідомість – «Магія природи». Метою заходу є ознайомлення учнів з лікарськими рослинами та їх застосуванням у науковій та народній медицині, з правилами збирання, сушіння і зберігання сировини, формування навичок раціонального використання рослин для власних потреб. У цікавій ігровій формі присутніх дітей ознайомили з національними традиціями використання лікарських рослин, особливостями їх застосування в народній і традиційній медицині.  Учні уважно слухали легенди і вірші про лікарські рослини, а потім не менш захоплено розв’язували запропоновані ребуси, кросворди, розгадували загадки. На завершення заходу усіх учасників запросили до фітовітальні  та пригостили смачним і запашним фіточаєм.

       З метою розширення уявлення вихованців про традиції та звичаї українського народу, про значення квітів в нашому житті, виховання бережливого ставлення до природи рідного краю проведено свято «Український віночок» для вихованців молодшого шкільного віку. Діти дізнались багато нового про роль квітів у побуті, культурі українців, адже жодне свято чи обряд не обходились без квітів, вони були  невід’ємною частиною життя наших предків.  Також учнів у доступній формі познайомили з біологією, особливостями поширення і вирощування  квіткових рослин. Пізнавальною була розповідь про важливість  проведення спостереження за квітами, адже вони можуть багато розповісти про зміни в погоді, про стан довкілля тощо. З допомогою старших вихованців діти виготовили паперові маки, соняшники, ромашки, волошки та спробували себе у ролі польових квітів під музичний супровід.

Переглядів: 491 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar