ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 28 » Каністерапія – допомога «особливим дітям»
09:39
Каністерапія – допомога «особливим дітям»

               18 травня цього року в місті Києві відбулась Міжнародна виставка собак «Золоті ворота» САСІВ. В рамках виставки проводились змагання з кінологічного фрістайлу, obidiens. Вперше,  за підтримки Президента кінологічної спілки України Онищенка Георгія Григоровича спільно з реабілітаційним центром для людей с обмеженими можливостями «Майбутнє», був проведений благодійний захід «Друг в незгоді не покине» та відбулось показове заняття з каністерапії для дітей-учнів спеціальної школи-інтернату №26 м.Києва.

                 Майстер-клас для дітей провели досвідчені інструктори УДЦ «Лармон» Олена Гончар та керівник гуртка «Юні кінологи» Шепетівського міського ЦЕНТУМ Ольга Беляєва з їх спеціально навченими помічниками коллі Old Golden Gates Rainstorm (Рей) і чорним тер'єром Zvonkaya Kapel iz Ruskolani (Капа).

                 "Особливі" діти просто неймовірні - таку сонячну енергетику вони додали до атмосфери виставки. Виставка собак відразу справила сильне враження на дітей – величезна кількість відвідувачів, різноманіття собак, гамір, зосереджена і в той же час піднесена атмосфера роботи на рингах. Нервування дітей передавалося і дорослим супроводжуючим, але дійсно вже з перших хвилин спілкування чотирилапих «психологів-терапевтів» із дітьми навіть перед початком заняття був очевидний терапевтичний ефект – діти весело гралися з собаками, розслабились і вже зовсім не зважали на напружену динамічну атмосферу, що панувала на виставці, на велику кількість глядачів і фотокамер.

                 Діти виконали ряд досить складних навіть для здорових дітей вправ – водили собак по колу, «змійкою», виконували із собаками гімнастичні завдання, віддавали команди і зовсім не хотіли відпускати чотирилапих друзів. До кожної дитини був знайдений особистий підхід як із боку тренерів, так із боку собак. Таке спілкування надало дітям можливість без страху поспілкуватись з великими, сильними, благородними істотами та забути про власні фобії не тільки самим, але й їх батькам.  Тому після прощального обнімання і потискання лап фоторепортер зробив фото на пам'ять.

                   Каністерапія вже показала гарні результати, як допоміжний засіб при реабілітації та соціальній адаптації людей з особливими потребами. Фізичні або психічні вади не виключають можливості участі в кінологічних заходах. За словами кінологів-терапевтів, що займаються новою для України справою, ними рухало бажання показати  як за допомогою спілкування собаки та «особливої» дитини відбувається подолання труднощів у взаємодії з навколишнім світом, соціальна реабілітація, розкриття індивідуальності і творчих здібностей. 

 

 

Переглядів: 554 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar