ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Червень » 25 » Колектив ЦЕНТУМ подорожує!
17:20
Колектив ЦЕНТУМ подорожує!

Гарною традицією колективу Шепетівського міського ЦЕНТУМ стала організація екскурсійних поїздок визначними місцями нашої Батьківщини. Так і цьогоріч, 22 червня наш колектив разом із педагогами інших навчальних закладів міста відправились у мандрівку Тернопільською областю, яка відбулась за підтримки Шепетівської міської організації профспілки працівників освіти, головою якої є  Лоєва Наталія Василівна.

Ми змогли відвідати казкову Кришталеву печеру (с.Кривче Борщівського району Тернопільської області). Назву «Кришталева»  печера отримала завдяки кристалам гіпсу білого, кремового та рожево-бурштинового кольору, що покриває місцями її стіни. Взагалі дивовижно, що звичайна людина може відвідати кілометри печерних ходів без спеціального обладнання. В печері цілорічно зберігається стала температура – біля 11 градусів тепла. Екскурсія Кришталевою печерою дуже цікава та захоплююча.

Наступною зупинкою для нас був Джуринський водоспад, що знаходиться в с. Нирків Заліщицького району Тернопільської області. Повна висота водоспаду 16 м, ширина — до 20 м, кількість каскадів — 3. Площа пам'ятки природи 0,7 га. Існує принаймні три версії походження штучного водоспаду, який зачаровує відвідувачів своєю красою та стрімкими потоками води.

Тернопіль недарма заробив собі назву «файного міста». Затишок та краса зачарувала нас з першого погляду. Під час цікавої екскурсії ми дізнались, що витоки тернопільської фортеці слід шукати в далекому XVI столітті. По факту від цілої фортеці зараз лишився лише перебудований палац («старий замок»). Попри все, його історія, краса і велич піднесли споруду до рівня одного із символів міста, що збереглися донині. Тернопільський став – ровесник Тернопільського замку та відновлена туристична принада міста. Водоймою можна здійснити прогулянку на теплоході. «Острів кохання» – як тільки не називають невелику ділянку суші посеред Тернопільського ставу. Він завжди у топі найромантичніших місць України.

Церква Воздвиження Чесного Хреста, або інакше – Надставна церква, на Підзамчому є легендарною святинею Тернополя, найстаршим (1570) збереженим християнським храмом міста. Церковна вежа-дзвіниця датується 1627 роком. Як і сама святиня, вона теж колись мала оборонний характер.

На Театральній площі розташовано багато архітектурних пам’яток– історичних і тих, що подарувала сучасна доба. Звісно, найкраще її знають театрали, адже тут знаходиться Тернопільський драматичний театр ім. Тараса Шевченка. 

Такі подорожі не тільки дарують естетичне задоволення, але й чудово згуртовують.

 

Переглядів: 399 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar