ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Лютий » 13 » Вихованці ЦЕНТУМ - серед переможців Всеукраїнського конкурсу "Вчимося заповідувати"
12:20
Вихованці ЦЕНТУМ - серед переможців Всеукраїнського конкурсу "Вчимося заповідувати"

   Протягом 2019 року Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, за підтримки Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України, Національного природного парку «Голосіївський», Українського товариства охорони природи та Асоціації природоохоронних територій України проводився Всеукраїнський конкурс «Вчимося заповідувати» - V етап. Метою даного етапу є пошук та заповідання стародавніх дерев, створення їхнього реєстру, виконання завдання з подальшого розвитку національної екологічної мережі.

         До участі в конкурсі долучилися й вихованці гуртків «Природа рідного краю» і «Світ птахів» Шепетівського міського ЦЕНТУМ (керівник гуртків Ковальчук Альона Олександрівна). Учні протягом року спостерігали за старовинними дубами від пробудженнями дерев після зими і до опадання листя. Спостереження проводились на ділянці лісу поблизу ЗОШ №8. Учнями проведені необхідні заміри та розрахунки, які дозволили визначити вік найстарішого дерева – понад 400 років. Такі дерева вважаються довгожителями та становлять велику естетичну і символічну цінність, можуть бути пам’ятками історії або природи.

     Результати власних спостережень та описові матеріали були надіслані для участі в конкурсі та за результатами роботи журі були гідно відзначені. Грамотою НЕНЦ за кращі показники проведеної роботи та зайняте ІІ місце нагороджені Ковальчук Вероніка (гурток «Природа рідного краю») та Гарбажей Анастасія (гурток «Світ птахів»). Керівник гуртків Ковальчук А.О. надано подяку НЕНЦУМ МОН України за підготовку переможців конкурсу.

Переглядів: 274 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar