ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 27 » Захоплююча екскурсія
15:06
Захоплююча екскурсія

 

У літній період освітяни мають нагоду побачити неймовірні родзинки України. Вже не перший рік екскурсійні поїздки стають можливими за підтримки профспілки. Цього разу екскурсанти відвідали Дубенський замок, Тараканівський форт, Тунель кохання, замок Любарта та ще багато іншого.

Замок князів Острозьких XVст. в м. Дубно – один із найстаріших замків України, який до цього часу несе у собі риси середньовіччя (суворі мури підземель зі склепіннями) парадного стилю (оздоблені ліпленням пишні палаци і такі ж зали), а також Тараканівський форт – одну з найцікавіших місць Рівненської області. Нова Дубенська фортеця - оборонна споруда, архітектурна пам'ятка 19 століття. Розташована неподалік від села Тараканів Дубенського району, в мальовничій місцевості над рікою Іквою.

Замок Любарта відноситься до одного з семи найкрасивіших замків України – або як його ще називають – Луцький замок. Зовнішній вигляд цього замку знайомий кожному, хто тримав у руках 200 гривень. Будівництво замку почав в 1340 році князь Любарт. І хоча роботи були завершені вже після смерті князя, в історію замок увійшов саме під його ім’ям. Інша назва замку – Верхній замок, так як він був центральним і служив місцем проживання знаті. Поруч в той же час для солдатів гарнізону і чиновників, почалося будівництво другого, Окольного замку, але він до наших днів майже не зберігся. Після смерті князя Любарта, як це часто бувало в середньовіччі, у замку почали постійно змінюватися господарі. Зараз замок є музейним комплексом, в який входять музеї живопису, дзвонів, будівельної кераміки, друкарства, зброї. Замок Любарта потрапив не тільки на фотографічні та художні роботи. Тут знімали кіно. На початку 1990-х років зняли кілька фільмів про деякі сторінки з історії міста.

Відомий польський і український письменник, історик, громадський діяч Юзеф Крашевський, який жив на Волині у 1830-1850-х роках, багато подорожував , сказав таке: «…Буденну шкаралупу навколишніх речей може легко розбити лише маленьке зусилля до спостереження. Нам треба тільки захотіти звернути увагу на свій рідний край і ми знайдемо в ньому тисячі принад, тисячі пам'ятників, тисячі гідних подиву речей!»

Ця екскурсійна поїздка залишила для колективу незабутні враження.

Переглядів: 354 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar