ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 20 » Година Землі
11:40
Година Землі

 

 

В останню суботу березня традиційно проводиться Година Землі – це всесвітній природоохоронний рух, ініційований Всесвітнім фондом природи WWF. Година Землі була започаткована в Сіднеї у 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже понад 50 мільйонів людей у всьому світі долучилися до цієї акції. У 2009 та 2010 роках природоохоронне дійство охопило понад 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2015 рік побив усі рекорди – до кампанії приєдналися понад 7000 міст у 172 країнах. За ці роки в рамках Години Землі по всьому світі було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Україна підтримує кампанію 9-й рік поспіль. У 2016 році до Години Землі приєдналися понад 75 міст і містечок України.

Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, яка повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем Планети та об'єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік.

За ці роки в Україні Година Землі об’єднала дуже різних людей та організації, які, мабуть, ще ніколи не працювали разом. Лілія Пустовіт, Каша Сальцова, Олег Собчук, Дмитро Шуров, ЯрмаК та інші закликали українців взяти участь у Годині Землі, а також своїм власним прикладом надихають людей кожен день робити маленькі кроки на зустріч Планеті. Кампанію підтримали сотні громадських та бізнес організацій, навчальних закладів та урядових структур. Багато ресторанів та кафе по всій країні запросили своїх відвідувачів провести суботній вечір у романтичній атмосфері при свічках.

Десятки відомих на всю країну споруд та пам’яток опинилися на одну годину у темряві, щоб привернути увагу України до екологічних проблем нашої Планети. Серед них Хрещатик, Софійський та Михайлівський собори, Києво-Печерська лавра у Києві, Театр опери та балету в Одесі, Свято-Успенський собор в Полтаві,Тернопільський та Луцький замки та багато інших.

Молодіжні організації та окремі активісти країни підхопили заклик до активних дій та провели десятки подій у різних містах України на підтримку кампанії Година Землі. У багатьох містах країни пройшли святкові акустичні концерти з виступами місцевих музичних колективів, файер шоу, перегляди фільмів на екологічну тематику, екоярмарки, велопробіги та багато іншого. Незабутні події на Годину Землі проходять в теплій атмосфері, зігріті серцями та десятками свічок, що приносять з собою гості та організатори подій. Після згасання світла зі свічок викладаються символічні фігури кампанії – цифра „60”, Земна куля, велосипед та інші. Подія набула популярності в інтернеті та у соціальних мережах, привернувши увагу сотень тисяч українці.

Шепетівський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді підтримує проведення даної акції і закликає усіх небайдужих символічно вимкнути світло на одну годину 25 березня 2017 року о 20:30, щоб продемонструвати свою підтримку природоохоронних дій. Потрібно додати, що в темряву поринуть сотні знакових споруд світу на кшталт Ейфелевої вежі та Сіднейської опери. Година Землі кожного року спрямовує зусилля на нову природоохоронну тему – боротьбу зі зміною клімату, забрудненням, збереження рік та лісів, «зелений» спосіб життя та інші.

Переглядів: 397 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar