ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 6 » Музей писанки розпочав свою роботу
09:19
Музей писанки розпочав свою роботу

     

     05 квітня 2017 року офіційно розпочав свою роботу музей писанки, який створено на базі Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді з метою вивчення та популяризації писанкарства як одного з видів народного мистецтва, формування всебічно освіченої особистості, виховання патріотів українського народу.

     Презентація музею пройшла за участю спеціаліста управління освіти Шепетівської міської ради Підопригори Л.М., директора закладу Манійчук Т.Л., наукового співробітника літературно-меморіального комплексу ім..Миколи Островського Линник Л. М., батьків Подгурної А.В. і Ткач А.В. Усі присутні погодились із тим, що створення такого музею є своєчасним і актуальним, адже питання національно-патріотичного виховання, формування екологічної культури підростаючого покоління стоїть надзвичайно гостро.

     На завершення заходу вихованки гуртка «Писанкарство» Подгурна Валерія, Гармашова Каріна, Філюк Анастасія продемонстрували вміння у створенні різних видів писанок та поділились секретами своєї майстерності.

     Керівником музею є Семенишина Ганна Валентинівна, керівник гуртка «Писанкарство» закладу. Робота над створенням музею, підготовкою експозиційних розділів тривала близько року. За цей період виготовлено понад 200 писанок в різних техніках. До роботи активно долучились не лише вихованці гуртка «Писанкарство», а й їх батьки, працівники закладу. На сьогоднішній день в музеї представлено три експозиційних розділи: «Техніки виготовлення писанок», «Регіональні особливості писанок України», «Західне та Східне Поділля», в розробці ще один розділ - «Природні барвники в писанкарстві».

     Отож, запрошуємо усіх бажаючих відвідати музей писанки, який знаходиться в приміщенні Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (вул. Степана Бандери, 59), збагатитись новими знаннями про історію та традиції українського народу.

Переглядів: 541 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar