ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Вересень » 21 » Нагорода для творчо працюючих педагогів
15:37
Нагорода для творчо працюючих педагогів

  

     35-й навчальний рік в Шепетівському міському ЦЕНТУМ розпочався з приємних подарунків. Діяльність педагогів закладу високо оцінена на рівні області. За сумлінну працю,  високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток позашкільної освіти та формування екологічної компетентності учнівської молоді педагогічний колектив  Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді  нагороджено грамотою Хмельницької обласної ради та цінним подарунком. Така відзнака є вагомою для колективу та спонукає до подальшого творчого пошуку і  підвищення якості позашкільної освіти.

І трішки інформації з історії становлення закладу…

     Шепетівський міський ЦЕНТУМ створено 1 вересня 1986 року рішенням сесії Шепетівської міської ради народних депутатів.

         За час існування закладу створена навчальна і матеріально-технічна  база, визначені форми організації освітнього процесу  відповідно до напряму діяльності. Зокрема, обладнано 8 профільних кабінетів за напрямами гурткової роботи: кабінети екології, плетіння з верби, природи і фантазії, кінології, орнітології, акваріумістики, квітникарства, писанкарства. Обладнано виставкові зали з акваріумістики та орнітології, куточки живої природи, зовнішній вольєр для  утримання декоративних птахів. 

         В закладі діють три паспортизовані музеї: музей народних промислів України (свідоцтво про відомчу реєстрацію музею при закладі освіти системи Міністерства освіти  і науки України від 24.11.2007 №23-24-12), музей кімнатних рослин (свідоцтво про відомчу реєстрацію музею при закладі освіти системи Міністерства освіти і науки України від 24.11.2007 № 23-24-13), етнографічний музей (свідоцтво про реєстрацію музею при навчальному закладі, що перебуває у сфері управління Міністерства освіти і науки України, від 31.05.2017 № 23-24-03). На базі музеїв для учнівської молоді міста та району проводяться тематичні екскурсії, виховні заходи, семінари, організовується пошукова та дослідницька діяльність. За бажанням відвідувачів організовуються майстер-класи з різних напрямів діяльності закладу.  У 2020 році музею народних промислів України присвоєно звання «Зразковий музей» (наказ МОН України від 22.07.2020 №945).

         Для проведення занять гуртків “Основи кінології” і “Юний хендлер”, організації міських та обласних виставок собак, майстер-класів з хендлінгу, показових виступів собак,  підготовки собак-терапевтів для роботи за програмою “Аніматерапія-лікування душі та тіла” обладнано кінологічний майданчик.

          Відповідно до нормативної бази функціонує навчально-дослідна земельна ділянка, яка включає такі відділки: польових культур, овочевих культур, плодово-ягідних культур, квітково-декоративний, колекційний, виробничий, дендрологічний, зоолого-тваринницький. На навчально-дослідній ділянці закладу організована навчальна, дослідницька, природоохоронна діяльність вихованців. Заклад є постійним учасником і переможцем Всеукраїнського конкурсу навчально-дослідних земельних ділянок (2014, 2015, 2016, 2018, 2019,  2020 роки - ІІ місце, 2013, 2017 – ІІІ місце).

         Керуючись діючим чинним законодавством  України з охорони навколишнього природного середовища та з метою дієвої пропаганди збереження довкілля  і  формування екологічної  компетентності учнівської молоді на території Шепетівського міського центру еколого–натуралістичної творчості учнівської молоді створено дендрологічний парк «Шепетівський», колекція якого нараховує  більше ста видів рослин, з них 5 видів занесено до Червоної книги України. Сесією Хмельницької обласної ради від 28.03.2013 №36-15/2013 було прийнято рішення про  створення на території Шепетівського міського ЦЕНТУМ дендрологічного парку «Шепетівський» та включення його складу природно-заповідного фонду області.

  Освітній процес здійснюють 10 педагогічних працівників, усі мають вищу освіту, чотирьом педагогам за результатами атестації присвоєно педагогічне звання «керівник гуртка-методист», двоє педагогічних працівників є переможцями Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» (у 2012 році – ІІ місце,   у 2014 році -  ІІІ місце).

         Починаючи з 2011 року заклад є учасником і переможцем Всеукраїнського відкритого рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників». У 2013, 2015, 2017, 2018, 2019 рр. заклад став абсолютним переможцем рейтингу та нагороджений дипломом «Флагман позашкільної освіти».

         Протягом 2009-2012 рр заклад брав участь у Міжнародній виставці навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні», у 2012 році ЦЕНТУМ відзначено бронзовою медаллю в номінації «Розвиток навчання та виховання дітей з особливими потребами».

У 2012 році за результатами участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті сучасної моделі навчального закладу «Школа сприяння здоров’ю» заклад включено до Національної мережі шкіл сприяння здоров’я.

У 2013 р. та у 2015 р. заклад нагороджений грамотою  НЕНЦУМ МОН України за І місце  у Всеукраїнському конкурсі соціально-педагогічних виховних систем позашкільних навчальних закладів.

         У 2013 році вивчався та  узагальнювався досвід роботи закладу  з питання «Формування еколого-етичної компетентності вихованців позашкільного навчального закладу засобами етології та біоетики», схвалений педагогічною радою НЕНЦУМ, що засвідчує виданий сертифікат.

         За вагомий внесок в суспільно-культурне життя міста  у 2013 р. колектив закладу занесено до міської Дошки Пошани.

         Протягом 2014-2017 рр. на базі закладу проводилась дослідно-експериментальна робота з проблеми «Формування еколого-етичної компетентності та активної екологічної позиції особистості  в умовах позашкільного навчального закладу еколого-натуралістичного напряму» на підставі укладеної угоди з Інститутом проблем виховання НАПН України. Результати науково-методичної співпраці  презентувались 19 квітня 2017  року в Національній академії педагогічних наук України на засіданні круглого столу «Позашкільна освіта: стан, виклики, перспективи».

         У 2019 році заклад став переможцем ХІ Міжнародного фестивалю педагогічних інновацій.

         У 2021 році заклад відзначено подякою хмельницької обласної державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток позашкільної освіти, еколого-натуралістичної роботи учнівської молодів закладах освіти області та з нагоди 95-річчя юннатівського руху в Україні.

         За результати роботи Шепетівський міський ЦЕНТУМ нагороджений та дипломами Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Департаменту екології і природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Інституту проблем виховання НАПН України, Інституту модернізації змісту освіти, Інституту обдарованої дитини НАПН України, Національної академії наук України.

Переглядів: 177 | Додав: olena_filuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar