ЦЕНТУМ м.Шепетівка

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 26 » Збережемо довкілля разом
17:51
Збережемо довкілля разом

     В результаті  людської діяльності та техногенного впливу відбуваються незворотні зміни природних екологічних систем. Низький рівень екологічної культури дорослого населення та недостатня увага до вирішення цієї проблеми у навчальних закладах різних типів може в найближчому майбутньому призвести до катастрофічних наслідків у стосунках суспільства і природи.

     Проблема збереження і оновлення цінних природних ресурсів, підтримання загального екологічного балансу охорони рідких та зникаючих видів диктує необхідність створення заповідних територій.  На сьогодні Україна має невеликий відсоток заповідності — лише 4,5 %. Фукнціонування заповідного об’єкта  в межах  населеного пункту, а саме на території  позашкільного навчального закладу еколого–натуралістичного спрямування є актуальним питанням сьогодення  та одним найефективніших  засобів охорони  малопоширених, рідкісних і зникаючих видів рослинного світу регіону.

      Саме з метою збереження,  розширення видового складу унікальних та рідкісних декоративних дерев і кущів, а також  залучення до різних аспектів природоохоронної діяльності учнівської молоді та громадськості міста на території Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді створено  дендрологічний парк «Шепетівський». У 2013 році  рішенням сесії Хмельницької обласної  ради  дендропарк включено до заповідного фонду області. Цьогоріч в рамках Міжнародної акції «Марш парків» на базі дендрологічного парку організована та проведена природоохоронна акція «Збережи довкілля». Проведення заходу стало можливим за підтримки громадської організації «Громадянська ініціатива Романа Мацоли «Інститут солідарності громад», яка  надала благодійний грант на придбанння посадкового матеріалу для проведення благоустрою території дендрологічного парку. Також в рамках акції  в закладі проведено виставку фоторобіт «Унікальна флора рідного краю», оглядових і тематичних екскурсій на території дендрологічного парку «Шепетівський». До проведення природоохоронних заходів долучились не тільки вихованці ЦЕНТУМ, а й учні шкіл міста, громадськість.

      Народний депутат України Роман Миколайович Мацола цими днями особисто відвідав Шепетівський міський ЦЕНТУМ та разом з вихованцями закладу  долучився до висаджування придбаних декоративних дерев і кущів. Під час спілкування з гуртківцями Роман Миколайович відмітив значення проведеної роботи для формування екологічної свідомості підростаючого покоління, привереннея уваги  суспільства до проблем навколишнього природного середовища, розвитку рекреаційної діяльності, створення сприятливих екологічних умов.  

      Адміністрація і педагогічний колектив вдячний громадській організації «Громадянська ініціатива Романа Мацоли «Інститут солідарності громад» і особисто народному депутату України Романові Миколайовичу Мацолі за підтримку в організації й проведенні природоохоронних заходів, вагомий внесок в розвиток заповідних територій міста Шепетівки.

 

Переглядів: 407 | Додав: ЦЕНТУМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar